Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Adżapsandal

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

bakłażan 1 kg
pomidory 500 g
ziemniaki 400 g
cebula 300 g
olej 150 ml
ząbki czosnku 4 szt
papryka czerwona 6 szt
sól i pieprz

Po kilka gałązek

bazylia
natka pietruszki
natka kolendry

Przepis i sposób przygotowania na: Adżapsandal

Bakłażany po umyciu pokroiłem w pół talarki grubości pół cm, posoliłem i odstawiłem na około godzinę, potem odcisnąłem z nich płyn. Cebulę pokrojoną w krążki podsmażyłem na oliwie w garnku o grubym dnie. Na cebuli ułożyłem pokrojoną w paski paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Poddusiłem. Następnie dodałem bakłażany. Dusiłem do miękkości warzyw. Na koniec dodałem pokrojone i obrane ze skórki pomidory, drobno posiekaną zieleninę i czosnek. Doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem jeszcze ok. 15 minut na bardzo małym ogniu. Gotowe adżapsandali odstawiłem na godzinę pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.08.2015 12:45
kolorowo i bardzo smacznie
RenataZ-et 19.08.2015 10:50
rewelacyjne danie
Damiano
Damiano 19.08.2015 08:09
smaczny obiadek
olkaaa 19.08.2015 07:38
fajny pomysł
Futka 19.08.2015 06:26
Gruzińskie pyszności :) Danie prezentuje się wyśmienicie :)
cukiereczek 19.08.2015 06:20
kolorowe i apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak