Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A la leczo z czerwoną fasolką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 duże sztuki
żółta papryka (świeża) 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 opk
cebula 2 szt
pomidor malinowy 3 szt
kiełbasa śląska 4 laski
boczek wędzony 20 dag
natka pietruszki 1\2 pęczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka czerwona 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: A la leczo z czerwoną fasolką.

Cukinie obrać,wydrążyć gąbczasty miąższ wraz z nasionami.Pokroić zwartą część w dość grubą kostkę.Lekko posolić i odstawić. Papryki umyć,wydrążyć środki z nasionami i pokroić w raczej drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Fasolkę przelać zimną wodą i osączyć. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Kiełbasę pokroić w półplastry a boczek w kostkę. Natkę opłukać,osuszyć i posiekać. Z cukinii odlać sok,który się wytworzył po posoleniu. Na patelni rozgrzać troszkę oleju,wsypać boczek i podsmażyć,dodać kiełbasę i smażyć razem.Na koniec wsypać pokrojone cebule i papryki poddusić. Przełożyć zawartość patelni do garnka,przykryć. Na patelnię wyłożyć cukinię i chwilkę smażyć.Po czym dołożyć ją do garnka.Wstawić garnek na gaz,włożyć pokrojone pomidory,doprawić papryką mieloną ostrą,pieprzem i solą i gotować do miękkości.Pod koniec dołożyć osączoną fasolkę i podgrzać razem.Po ugotowaniu dodać posiekaną natkę pietruszki.Ja nie zagęszczałam potrawy.Jeśli ktoś lubi może to zrobić jasną zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2013 10:33
pyszne jedzonko
smile 23.10.2012 09:52
swietny pomysł na impreze;);)
Zdzisław 26.08.2012 21:54
kolacja smaczna z takim daniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak