4 plastry schabu o grubości ok 1cm 3 ząbki czosnku sól pieprz bułka tarta 3 jajka 2 łyżki wody olej do smażenia

4 plastry schabu o grubości ok 1cm 3 ząbki czosnku sól pieprz bułka tarta 3 jajka 2 łyżki wody olej do smażenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • czsonek

    3 zabki
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • jajka

    3
  • woda

    2 łyżki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbijam na chudsze plastry. Ząbki czosnku wyciskam przez maszynkę i nacieram nimi dość grubo mięso. Talerz nakrywam folią i całość wkładam do lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu kotlety przyprawiam solą i pieprzem. Do jednej miski wsypuję bułkę tartą a do drugiej rozbełtane jajko z wodą. Obtaczam każdy plaster schabu w jajku i w bułce dwukrotnie. Smażę na rozgrzanym oleju przez kilka minut w z obu stron aż się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

23.08.2012 21:45
oryginalna nazwa :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat