Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron kokardki
1 opakowanie -
cebula
1 sztuka -
parowki drobiowe
3 sztuki -
śląska drobiowa kiełbasa
0.5 kg -
pieprz do smaku
-
sól do smaku
-
łyżki oliwy
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
-
kapusta kiszona
1 kg
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę, parówki w plasterki a kiełbasę w kostkę.
Wszystko razem podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Do kiełbaski dodać przesiekaną kapustę kiszoną,liście laurowe i ziele angielskie
zakryć pokrywką i dusić 15-29 minut.
Kapustę z Kiełbasą dodać do makaronu,doprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem chwilę podsmażyć.
SMACZNEGO
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się