30sto minutowe łazanki z kokardkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    1 opakowanie
  • cebula

    1 sztuka
  • parowki drobiowe

    3 sztuki
  • śląska drobiowa kiełbasa

    0.5 kg
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • łyżki oliwy

  • laurowy liść

  • ziele angielskie

  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie

Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę, parówki w plasterki a kiełbasę w kostkę.
Wszystko razem podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Do kiełbaski dodać przesiekaną kapustę kiszoną,liście laurowe i ziele angielskie
zakryć pokrywką i dusić 15-29 minut.

Kapustę z Kiełbasą dodać do makaronu,doprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem chwilę podsmażyć.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:46
Szybko, prosto i smacznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat