3 Bit z serem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przepis na wyśmienite, uwielbiane przez wszystkich ciasto 3 bit. To łatwe ciasto bez pieczenia z herbatników, masy serowej i kajmaku. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • herbatniki

    350 gramów
  • miód

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    300 gramów

Sernik

  • twaróg zmielony

    1 kilogram
  • jajko

    5 sztuk
  • margaryna

    250 gramów
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka

Pianka

  • jogurt grecki

    500 mililitrów
  • śnieżka

    2 opakowania
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie

Dodatkowo

  • herbatniki

    1 opakowanie
  • masa krówkowa

    1 opakowanie
  • czekolada gorzka

    30-50 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - 3 Bit z serem foto

Margarynę roztopić z miodem, dodać pokruszone herbatniki i kakao. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę . Odstawić do ostygnięcia.

Krok 2 - 3 Bit z serem foto
Ser, jajka, cukier nastawić na ogień i mieszać.
Krok 3 - 3 Bit z serem foto
W mleku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się sera.
Krok 4 - 3 Bit z serem foto
Ser mieszać do momentu aż masa zgęstnieje jak budyń.
Krok 5 - 3 Bit z serem foto
Połowę ciepłej masy serowej wylać na herbatnikowi spód. Ułożyć warstwę herbatników.
Krok 6 - 3 Bit z serem foto

Na herbatnikach rozsmarować masę kajmakową przykryć ponownie herbatnikami i wylać resztę sera, który również przykryć herbatnikami.

Krok 7 - 3 Bit z serem foto

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić. Jogurt ubić ze śnieżkami i wlać lekko tężejącą galaretkę. Piankę wylać na ciasto.

Krok 8 - 3 Bit z serem foto
Posypać starta czekoladą i wstawić do lodówki aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 07.08.2015 15:55
przepyszne ciacho!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat