Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

24 rogaliki francuskie z kostką mlecznej czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostki mlecznej czekolady 24 sztuki
żółtko jajek
słodka śmietana 1 łyżeczka
cukier
mąka
ciasto francuskie 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: 24 rogaliki francuskie z kostką mlecznej czekolady

ciasto rozwijam z opakowania i pozostawiam na 30 minut w temperaturze pokojowej, po czym rozwałkowuję je, lekko posypując mąką. Placek kroję na kwadraty o boku 10 cm, a każdy z nich na dwa jednakowe trójkąty. Na każdym trójkącie układam kostkę czekolady, zawijam, zaczynając od podstawy trójkąta. Mocno zalepiam brzegi i formuję rogaliki. Ciastka układam na płaskiej blasze przykrytej papierem do pieczenia. Żółtko roztrzepuję ze śmietanką i smaruję rogaliki. Posypuję cukrem. Piekę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:35
pycha
sznycel 15.08.2012 22:49
można zmienia nadzienie i robic codziennie inne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak