Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 3 kromki
jajko 1 sztuka
boczek wędzony 3 plastrów
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 3/4 szklanki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
ser żółty 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem

Kroki postępowania

1
Chleb obtoczyć w roztrzepanym jajku i usmażyć na złoty kolor.
Krok 1 -  Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem foto
2
Plastry boczku podsmażyć i położyć na chleb. Nakryć chleb z boczkiem żółtym serem.
Krok 2 -  Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem foto
3
Masło roztopić, wsypać mąkę i podsmażyć, mieszając wlewać mleko.
Doprawić do smaku solą i gałką, chwilę gotować.
Sos wylać na chleb z boczkiem. Zapiekać 20 minut w temp. 180 stopni.
Podawać na ciepło.
Krok 3 -  Zapiekany chleb z boczkiem pod beszamelem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak