Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1/2 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
pieczarki 10 dag
kukurydza w puszce 1 opakowanie
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
ketchup pikantny 200 ml
mleko 1,5 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem

Kroki postępowania

1
Brokuła i kalafior podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Pieczarki oczyścić i również ugotować, pokroić w kostkę i wymieszać z kalafiorem i brokułem.
Krok 1 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto
2
Mąkę wymieszać z jajkiem i mlekiem oraz solą na jednolitą masę.
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki.
Krok 2 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto
3
Dodać odsączoną kukurydzę do brokuła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 3 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto
4
Każdy naleśnik posmarować ketchupem i włożyć farsz.
Krok 4 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto
5
Naleśnik z farszem zawinąć w rulon i układać jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto
6
Posypać startym serkiem i oregano.
Piec w temp. 180 stopni ok. 15-20 minut.
Krok 6 -  Zapiekane naleśniki z kukurydzą i brokułem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak