Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka podana z serem feta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 200 dag
masło klarowane 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sałata lodowa 2 liście
papryka czerwona 1/4 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
ser feta 1 opakowanie
pomidory suszone Smak 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka podana z serem feta

Wątróbkę myjemy, nie kroimy.
Smażymy na maśle z obu stron, solimy, pieprzymy.
Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojoną paprykę i jeszcze smażymy na małym ogniu. Solimy, pieprzymy.

Na talerzu wrzucamy pokruszoną w rękach sałatę lodową, ser feta i przygotowaną wątróbkę paprykę i pomidory suszone.
Polewamy delikatnie sosem z wątróbki.
Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.09.2014 07:33
ciekawe takiego połączenia nie próbowałem
Kejti 09.05.2014 00:24
Bardzo pomysłowo podane :-)
w mojej kuchni 07.05.2014 12:57
same pyszności na talerzu
sylwia_sl 07.05.2014 09:30
bardzo interesująca propozycja
Noruas 07.05.2014 01:18
z fetą muszę przetestować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak