Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 0,5 kg
cebula 1 szt
Musztarda francuska Prymat 4 łyż
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyż
majonez 5 łyż
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyż
ogórek konserwowy Smak 2 szt
grzybki marynowane 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w curry

Śledzie opłukać i zalać zimną wodą, zostawić na kilka godzin.
Po tym czasie odcedzić i pokroić na małe kawałki.
Cebulę pokroić drobno, zalać wrzątkiem, odcedzić na sicie.
Ogórki pokroić w kostkę, grzybki również.
W misce wymieszać ze sobą musztardy, majonez, curry.
Dodać cebulę, grzybki, ogórki i wymieszać.
Na koniec włożyć śledzie i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 02.02.2015 11:06
Coś dla mnie :-)
marenka 02.02.2015 10:19
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak