Przepis i sposób przygotowania na: ******** serce drożdżowe z nutą cynamonu,kardamonu i brązowego cukru *****
w tym czasie jajka ubijam z resztą cukru,mąkę przesiewam do miseczki ,rozpuszczam masło ,podgrzewam mleko.
w naczyniu mieszam cynamon, kardamon i brązowy cukier.
jak rozczyn urośnie dodaję go do przesianej mąki ,wlewam ubite jajka i małymi porcjami wlewam mleko i rozpuszczone masło wyrabiam ręcznie do momentu aż masa będzie odchodzić od ręki.
odstawiam do wyrośnięcia ( powinno podwoić objętość)
jak cisto wyrośnie przekładam na blat i dzielę ciasto na 20 części ,z każdej wałkuję prostokąt smaruję rozpuszczonym masłem posypuję mieszanką i zwijam w rulonik który na całej długości nacinam .
końce zlepiam nadając kształt serca.odstawiam na 15 minut.
piekę w temp.180 stopni .