Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

sałata lodowa
fasolka szparagowa 200 gram
ser żółty 80 gram
wędzony boczek 100 gram
oliwki zielone 50 gram
natka pietruszki
bazylia świeża

Sos

oliwa 4 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ząbek czosnku
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową

Fasolkę ugotować na chrupko, wystudzić. Boczek pokroić cienko i usmażyć chipsy, wyłożyć na ręcznik papierowy. Ser pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać, oliwki pokroić. Sałatę i bazylię porwać.
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu.
Sałatkę wymieszać z sosem i na wierzchu położyć chipsy z boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 19.05.2015 10:16
ciekawe połączene
marzut 30.01.2015 11:32
super przepis.
Motorek 30.01.2015 09:44
smaczna sałatka
Malinka 30.01.2015 09:39
Bardzo fajne połączenie smaków :)
Krzysztof15 30.01.2015 07:26
Kolorowo i smacznie
norweska20 29.01.2015 23:05
smakowity pomysł
Sroczka 29.01.2015 22:06
Przepysznie wygląda ta sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak