RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • cebula

    2 szt
  • ocet

    1 litr
  • ziele angielskie

    10 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    10 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • cukier

  • sól

Lista składników

  • jajko

    6 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 1/2 łyżeczki
  • filety rybne

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem, papryka ostrą i przyprawą do ryb. Filety rybne namoczyć w jajkach.
Krok 2 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Namoczone ryby obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 4 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 5 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Pokrojoną cebule przełożyć do garnka. Dodać 5 liści laurowych, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodawać ocet, wodę, cukier i sól w proporcji 1 szklanka octu, łyżka cukru, łyżka soli na 2,5 szklanki wody.
Krok 6 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. Ryby przełożyć do dużych słoików, zalać zalewą octową i zakręcić.


Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 18.01.2016 10:12
smaczna ryba, lubię taką.
jagoda5913 30.12.2015 00:39
fajny przepis
Marta1986 29.12.2015 22:23
bardzo dobre
Babeczka35 29.12.2015 19:38
Smaczna rybka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat