Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z indyka z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
posiekany koperek 1 pęczek
olej rzepakowy do smażenia

Porada

Placuszki z indyka mimo iż smażone są bardzo delikatne i aromatyczne dzięki dużej ilości kopru. Można podawać je jako mięso do obiadu lub przygotować z nimi domowego burgery.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z indyka z koperkiem

Filet z indyka myjemy , osuszamy , mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Dodajemy jajka , bułkę tartą , sól , pieprz oraz koper.
Wyrabiamy zwartą masę

Na patelni rozgrzewamy olej.
Z masy mięsnej formujemy placuszki , smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 16.09.2016 12:09
super danie
IZABELA29 15.04.2016 08:31
pyszne kotleciki
MałaMi89 11.04.2016 19:58
Ooo robiłam niedawno na kolację placki z mielonego z indyka, ale z papryką :) a te mi by też na pewno smakowały! :)
RenataZ-et 11.04.2016 09:33
super placuszki
Maridka19 11.04.2016 08:50
Smaczna propozycja :)
Ewelina1991 11.04.2016 08:47
apetyczne te placuszki ;)
Iwusia 10.04.2016 22:30
smakowite te placuszki
Babeczka35 10.04.2016 21:52
Pyszne placuszki.
Madzai 10.04.2016 21:38
Moje smaki :)
Beatris 10.04.2016 19:47
Apetyczne placuszki:)
wwwiolka 10.04.2016 19:32
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 10.04.2016 19:17
uwielbiam takie placki
AZgotuj 10.04.2016 19:05
Wspaniałe, aż ślinka cieknie :)
Łukasz15 10.04.2016 18:33
Super placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak