Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 2 szkl
sól szczypta
oliwa 3 łyżki
woda 1,5 szkl (gorąca)

farsz

kasza gryczana 200 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
pieczarki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Kaszę ugotować według informacji na opakowaniu. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, wycedzić i ostudzić, pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać do pieczarek, wymieszać z kaszą, doprawić do smaku.

Mąkę przesiać przez sito wsypać sól i wlać oliwę z oliwek. Wlać gorącą wodę i mieszać łyżką, a następnie dokończyć wyrabiać ciasto rękoma.

Ciasto rozwałkować, wykroić kółka. Nakładać na ciasto farsz i zlepiać pierogi.

Gotować pierogi w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty od ich wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 14:45
Smaczne pierogi.
bietka 16.11.2015 12:15
smaczne pierożki :)
Madzai 16.11.2015 10:24
Muszą być pyszne :)
Anna169Hosz 16.11.2015 09:09
Moje smaki ja się piszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak