Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czerwoną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
gorąca woda 1/2 szklanki
woda zimna 1/2 szklanki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
porzeczki czerwone 1.5 szklanki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
cukier puder 2-3 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czerwoną porzeczką


Mąkę przesiać na stolnicę dodać sól, miękkie masło i zaparzyć część mąki wrzątkiem mieszając widelcem. Dodać zimną wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką na pół godziny.
Ciasto cienko rozwałkować, wycinać kółka, nakładać łyżeczkę porzeczek i dokładnie zlepić brzegi.
Gotować w lekko osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem, polać gorące pierogi i oprószyć cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 17.08.2016 23:42
Pyszne pierożki
norweska20 17.08.2016 23:27
chętnie bym jadła
misia123410 17.08.2016 23:17
apetyczne bardzo
agnieszka214 17.08.2016 22:32
Warto wykorzystać pomysł
miffiss 17.08.2016 22:22
smakowicie wyglądają
gosia1988 17.08.2016 22:22
Smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak