Pieczone piersi z gęsi.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • pierś z gęsi

    2 szt
  • sok jabłkowy

    100 ml
  • wino czerwone

    100 ml
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • pieprz

  • Majeranek suszony Prymat

  • cząber

  • jabłko winne

    2 szt

Sos

  • konfitura z czarnej porzeczki

    3 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • wino czerwone

    100 ml
  • mąka ziemniaczana

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  Pieczone piersi z gęsi. foto
Piersi z gęsi natrzeć przyprawami.
Krok 2 -  Pieczone piersi z gęsi. foto
. Zmieszać sok jabłkowy z antonówek z winem czerwonym półsłodkim i włożyć doprawione piersi. Wstawić na 24 godziny do lodówki.
Piekarnik nagrzać do temp. 200 oC i wstawić piersi w naczyniu w którym się marynowały. Piec około 100 minut.
Krok 3 -  Pieczone piersi z gęsi. foto
Jabłka pokroić na plastry, posypać majerankiem, przesmażyć na patelni.
Wszystkie składniki sosu wymieszać, zagotować, zagęścić mąką. Można również sos zredukować bez zaciągania mąką.
Jabłka rozłożyć na półmisku, piersi pokroić w plastry, ułożyć na jabłkach i polać sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 19.08.2014 09:49
wytrawne jadło
Ela_K 18.08.2014 17:36
PRZYCIĄGA WZROK PIĘKNYM WYGLĄDEM: GRATULUJE
Triss 18.08.2014 15:52
pięknie się prezentują. :)
mirosława4 18.08.2014 15:41
wykwintne danie
Pyszota 18.08.2014 15:13
super przepis
Beata999 18.08.2014 14:48
...i palce lizać!
Malinka 18.08.2014 13:18
Oj, chętnie bym się wprosiła na takie pyszne danie, super!
norweska20 18.08.2014 12:54
WERSJA LUX...pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat