Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta tuńczykowo-jajeczna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 5-6 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżeczka

Porada

Chrzan można pominąć i zastąpić 1 łyżeczką soku z cytryny.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta tuńczykowo-jajeczna

Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę (można użyć sitka do krojenia jajek). Tuńczyka rozdrabniamy, dodajemy do jajek, mieszamy lekko rozcierając pastę łyżką. Dodajemy majonez, keczup i chrzan cytrynowy, przyprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 07.01.2016 22:58
Czas nadrobić :) ja w sumie też już dawno, a rybki w szafce stoją... ;)
SzczyptaChili 07.01.2016 12:03
Wygląda bardzo apetycznie , już wieki nie jadłam takiej domowej pasty
Krystyna32 07.01.2016 07:18
bardzo lubię
kuchcik89 06.01.2016 23:12
wygląda bardzo apetycznie i na pewno świetnie smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak