Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron papparlle 1 opakowanie
tuńczyk w oleju słonecznikowym 1 puszka
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
papryka marynowana 1/2 słoiczka
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania
kukurydza 1/2 puszki
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Na rozgrzany olej na patelni dać poszatkowaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Krok 1 -  Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem foto
2
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu się go, zalać makaron zimną wodą.
Krok 2 -  Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem foto
3
Następnie dodać kukurydzę (bez zalewy) oraz pokrojony w kostkę pomidor. Dodać pokrojoną i pozbawioną zalewy paprykę.
Krok 3 -  Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem foto
4
Całość chwilę podsmażyć. Przyprawić wg uznania. Poszatkować szczypiorek oraz pokroić w drobną kostkę tuńczyka. Wrzucić na patelnię.
Krok 4 -  Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem foto
5
Całość chwilę podsmażać i stale mieszać. Dodać makaron, wymieszać wszystko ze sobą. Przekładać na talerze, dekorując poszatkowaną natką pietruszki.
Krok 5 -  Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak