Ewa

Maślankowo-śmietanowe lody orzechowe (na domowym maśle orzechowym)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzeszki ziemne

    400 g
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • kwaśna śmietana

    100 g
  • maślanka

    1 szklanka
  • mleko w proszku

    2 łyżki
  • miód

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzeszki ziemne blendujemy z solą i cukrem waniliowym na gładkie masło orzechowe. Do masła orzechowego dodajemy kwaśną śmietanę, maślankę, mleko w proszku i miód- całość ucieramy na gładka masę. Przekładamy w pojemniku do zamrażalki aż ładnie się zamrożą (czas uzależniony jest od tego jak mrozi nasz zamrażalnik). Wspaniale smakują ze świeżymi truskawkami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 06.07.2015 11:48
wspaniałe słodkości
Ifa 06.07.2015 11:11
Fajny pomysł :-)
Katarzyna59 05.07.2015 18:47
fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat