Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowo-śmietanowe lody orzechowe (na domowym maśle orzechowym)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki ziemne 400 g
cukier waniliowy 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
kwaśna śmietana 100 g
maślanka 1 szklanka
mleko w proszku 2 łyżki
miód 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowo-śmietanowe lody orzechowe (na domowym maśle orzechowym)

Orzeszki ziemne blendujemy z solą i cukrem waniliowym na gładkie masło orzechowe. Do masła orzechowego dodajemy kwaśną śmietanę, maślankę, mleko w proszku i miód- całość ucieramy na gładka masę. Przekładamy w pojemniku do zamrażalki aż ładnie się zamrożą (czas uzależniony jest od tego jak mrozi nasz zamrażalnik). Wspaniale smakują ze świeżymi truskawkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 06.07.2015 11:48
wspaniałe słodkości
Ifa 06.07.2015 11:11
Fajny pomysł :-)
Katarzyna59 05.07.2015 18:47
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak