Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Malinowa tarta z białą czekoladą "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

andrut 1 szt
masło 1 łyżka
serek mascarpone 125 g
cukier puder 1 łyżeczka
herbatniki 1op op
biała czekolada 100 g
kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: " Malinowa tarta z białą czekoladą "

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.

Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.

Ostawiamy do lodówki.

Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.

Dodajemy cukier.

Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą.

Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód.

Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.02.2013 15:40
Ależ smaczny kąsek do skonsumowania, super!
tomek18 10.01.2013 20:19
pyszna
Dorian 20.09.2012 11:55
wyglada pysznie
beatkaa153 18.08.2012 21:25
wygląda i ładnie i smacznie
rjustysia 18.08.2012 13:17
świetne połączenie smaków :)
Cukiereczek13 18.08.2012 10:28
poprosze porcyjke ;)
Aleksandra15 18.08.2012 10:23
Genialne! Lece po maliny i czekoladę i robię! ;-)
iziona 18.08.2012 08:14
Wygląda jak malowana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak