Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
andrut
1 szt -
masło
1 łyżka -
serek mascarpone
125 g -
cukier puder
1 łyżeczka -
herbatniki
1op op -
biała czekolada
100 g -
kremówka
100 ml
Przepis i sposób przygotowania " Malinowa tarta z białą czekoladą "
Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.
Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.
Ostawiamy do lodówki.
Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.
Dodajemy cukier.
Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą.
Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód.
Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.
Komentarze (8)