" Malinowa tarta z białą czekoladą "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • andrut

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • serek mascarpone

    125 g
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • herbatniki

    1op op
  • biała czekolada

    100 g
  • kremówka

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.

Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.

Ostawiamy do lodówki.

Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną.

Dodajemy cukier.

Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą.

Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód.

Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 16.02.2013 15:40
Ależ smaczny kąsek do skonsumowania, super!
tomek18 10.01.2013 20:19
pyszna
Dorian 20.09.2012 11:55
wyglada pysznie
beatkaa153 18.08.2012 21:25
wygląda i ładnie i smacznie
rjustysia 18.08.2012 13:17
świetne połączenie smaków :)
Cukiereczek13 18.08.2012 10:28
poprosze porcyjke ;)
Aleksandra15 18.08.2012 10:23
Genialne! Lece po maliny i czekoladę i robię! ;-)
iziona 18.08.2012 08:14
Wygląda jak malowana :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat