Łopatkowe rolady

Łopatkowe rolady

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    ok 60 dag
  • pieczarki

    ok 12 szt dużych
  • cebula

    1 szt mniejsza
  • natka pietruszki

    ok 1/2 pęczka
  • czosnek

    1 ząbek duży
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • kostka mięsna

    1 szt
  • musztarda

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plastry i odparować na patelni, dodać troszkę masła i poddusić. Posolić, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Przestudzić, dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek( można go pominąć). Wszystko wymieszać, doprawić musztardą i przyprawami do smaku.
Mięso pokroić na grubsze plastry, rozbić dość mocno tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć farsz i zwinąć rolady. Spiąć wykałaczką i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Podlać wodą i dodać rozkruszoną kostkę mięsną. Dusić do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

28.06.2017 15:38
Pyszne ,kuszące rolady;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat