Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatkowe rolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 60 dag
pieczarki ok 12 szt dużych
cebula 1 szt mniejsza
natka pietruszki ok 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek duży
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kostka mięsna 1 szt
musztarda
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatkowe rolady

Pieczarki pokroić w plastry i odparować na patelni, dodać troszkę masła i poddusić. Posolić, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Przestudzić, dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek( można go pominąć). Wszystko wymieszać, doprawić musztardą i przyprawami do smaku.
Mięso pokroić na grubsze plastry, rozbić dość mocno tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć farsz i zwinąć rolady. Spiąć wykałaczką i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Podlać wodą i dodać rozkruszoną kostkę mięsną. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.06.2017 15:38
Pyszne ,kuszące rolady;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak