Przepis i sposób przygotowania na: Lody kawowe skropione czekoladą z rumem
Kroki postępowania
Gdy masa się mrozi, przygotować polewę rozpuszczając czekoladę ze śmietanką, gdy osiągnie lejącą konsystencję dodać rum i wyłączyć źródło ciepła;
zaparzona mocna kawa | 1 filiżanka |
mleko | 250 ml |
śmietana 30% | 250 ml |
cukier | 80 g |
żółtko jajek | 2 szt |
mąka kukurydziana | 1 łyżeczka |
czekolada gorzka | 100 g |
śmietana 30% | 50 ml |
rum | 50 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: