" Kiwi w kakaowej pajęczynie "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    0,4 l
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    2 szt
  • kakao

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • serek waniliowy

    1 opakowanie
  • kiwi

    2s szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy mąkę z mlekiem.


Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej.


Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut.


Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką
( albo szprycą )
dowolny wzór - pajęczynę.


Smażymy z obydwu stron delikatnie obracając , by nie rozerwać naleśnika.


Układamy na talerzu.


Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi.


Przykrywamy drugim naleśnikiem.


Posypujemy cukrem pudrem!


Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzencia2007 30.09.2013 12:02
wygląda świetnie! musi byc pyszne :)
smerfetka79 06.09.2012 22:41
jestem pod wra?eniem genialne przepisy i zdj?cia))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat