Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kiwi w kakaowej pajęczynie "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 0,4 l
sól 1 szczypta
jajko 2 szt
kakao 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
serek waniliowy 1 opakowanie
kiwi 2s szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Kiwi w kakaowej pajęczynie "

Mieszamy mąkę z mlekiem.


Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej.


Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut.


Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką
( albo szprycą )
dowolny wzór - pajęczynę.


Smażymy z obydwu stron delikatnie obracając , by nie rozerwać naleśnika.


Układamy na talerzu.


Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi.


Przykrywamy drugim naleśnikiem.


Posypujemy cukrem pudrem!


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 30.09.2013 12:02
wygląda świetnie! musi byc pyszne :)
smerfetka79 06.09.2012 22:41
jestem pod wra?eniem genialne przepisy i zdj?cia))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak