Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Kefirowe racuszki ze śliwkami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier puder 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
masło 2 lyzki
kefir 1,5 szkl
śliwki 20 dag
sól 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: " Kefirowe racuszki ze śliwkami "

Roztapiamy masło.
Odstawiamy do wystudzenia.

Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy kefir, roztopione masło, odrobinę soli.

Wszystko razem mieszamy na gładką masę.

Śliwki kroimy w plasterki.

Na mocno rozgrzanej patelni z rozgrzanym olejem kładziemy porcję ciasta
( średniej wielkości racuszki )
i układamy kilka plasterków śliwek.

Smażymy kilka minut z jednej i drugiej strony.

Podajemy z cukrem pudrem!


* Uwaga!
Pilnujemy , gdyż racuszki lubią przywierac!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.09.2012 19:50
smaczne
miki47 25.09.2012 19:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak