Indyk rolowany z brokułem i serem w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 kg
  • brokuł

    250 g
  • ser żółty

    6 plastrów
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuła ugotować al dente w osolonym wrzątku , odcedzić , pokroić na małe kawałki.

Filet z indyka umyć osuszyć , rozciąć na płat , oprószyć solą i pieprzem , ułożyć na całej szerokości mięsa plastry sera żółtego i kawałki brokuła.
Ścisło zwinąć mięso w rulon , oprószyć słodką papryką.

Ciasto francuskie rozwinąć , na środku położyć indyka , brzegi ciasta pociąć w paski. Paski nakładać na mięso raz z jednej a następnie z drugiej strony każdy pasek smarując roztrzepanym jajkiem . Ostatnimi dwoma owinąć roladę w koło.

Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 170 st.
SzczyptaChili
Wyśmienita rolada drobiowa z brokułem i serem żółtym upieczona w cieście francuskim. Możemy podać ja na obiad na ciepło lub na zimno jako przystawka . Do rolady pasuje także ciepły sos pieczarkowy , chrzanowy czy też koperkowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 16.03.2017 14:34
Świetnie wygląda i na pewno tak smakuje.
Pani Domu 13.03.2017 15:50
pysznie sie prezentuje
SzczyptaChili 13.03.2017 10:24
Dziękuję serdecznie :)
Ada-Gaba 12.03.2017 12:46
znakomite danie
Ewelina1991 12.03.2017 09:38
rewelacyjne danie!
Edith85 12.03.2017 09:12
Fajnie się prezentuje
MagdalenaIC 12.03.2017 00:19
Pysznie :)
Mniam 11.03.2017 23:36
Smaczne i do tego pięknie wygląda :)
Iwusia 11.03.2017 23:33
wspaniała propozycja !
kloruś 11.03.2017 22:21
chętnie bym skosztowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat