GRILLOWANY PSTRĄG

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • sok z cytryny

    1/4 szklanki
  • oliwa

    1 łyżka
  • przyprawa do ryb

    1 łyżka

Lista składników

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszone ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekrojone na pół plastry cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki wkładamy do środka ryb. Posypujemy solą i pieprzem. Do soku z cytryny dodajemy oliwę z oliwek oraz przyprawę do ryb. Dobrze wymieszaną marynatą smarujemy ryby. Pstrągi przekładamy do specjalnych koszyczków do grillowania i ryb i grillujemy ok. 10 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 02.11.2015 12:28
super zdrowa rybka :)
Janina 26.08.2015 17:05
Smaczna rybka;)
pajbek 26.08.2015 14:03
Pyszny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat