Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GRILLOWANY PSTRĄG

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

sok z cytryny
1/4 szklanki
oliwa
1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Lista składników

pstrąg patroszony
2 szt
cytryna
1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY PSTRĄG

Wypatroszone ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekrojone na pół plastry cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki wkładamy do środka ryb. Posypujemy solą i pieprzem. Do soku z cytryny dodajemy oliwę z oliwek oraz przyprawę do ryb. Dobrze wymieszaną marynatą smarujemy ryby. Pstrągi przekładamy do specjalnych koszyczków do grillowania i ryb i grillujemy ok. 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 02.11.2015 12:28
super zdrowa rybka :)
Janina 26.08.2015 17:05
Smaczna rybka;)
pajbek 26.08.2015 14:03
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak