Faszerowane białe papryki

Faszerowane białe papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    4 sztuki
  • ryż

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • bazylia świeża

    1 łyżka
  • jajko

    2 sztuki
  • pomidory suszone Smak

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • masło 82%

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryk odcinamy wierzch z ogonkiem , usuwamy gniazda nasienne.
Pomidorki kroimy w czwórki , chili siekamy bardzo drobno.
Ryż gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzamy.
Do ryżu natychmiast wbijamy jajka , dodajemy pomidorki , bazylię oraz przyprawy.
Energicznie mieszamy do momentu ścięcia się jajek.
Farszem napełniamy papryki.
Naczynie żaroodporne wykładamy wiórkami masła śmietankowego , układamy papryki.
Pieczemy pod przykryciem 35-40 min.
Podajemy na ciepło z ryżem i sałatą.
SzczyptaChili
Pieczone papryki z farszem ryżowo-jajecznym. Pikanterii nadaje papryczka chili a delikatności pomidorki koktajlowe zaś aromat zawdzięczamy liściom bazylii i suszonym pomidorom.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 18.07.2015 23:42
Dobre danie - lubię
Czarnula666 18.07.2015 20:23
Pyszne papryki :)
Mniam 18.07.2015 20:10
Bardzo lubię białą paprykę.
gosia56 18.07.2015 17:52
bardzo lubię takie papryki;)
Joannasz3190 18.07.2015 16:28
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat