Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać cukier.
Krok 1 -  Ciasto cytrynowe  foto
2
Następnie zetrzeć skórkę z dwóch cytryn. Utrzeć dokładnie.
Krok 2 -  Ciasto cytrynowe  foto
3
Margarynę wstawić do niedużego rondelka i roztopić. Ostawić do lekkiego ostudzenia. Dodać do utartej masy i nadal ucierać.
Krok 3 -  Ciasto cytrynowe  foto
4
Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksówki.
Krok 4 -  Ciasto cytrynowe  foto
5
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 35-40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 -  Ciasto cytrynowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.06.2015 18:55
bardzo lubię takie ciasto
Sroczka 17.06.2015 17:57
Ależ to ciasto musiało być pyszne.
Beatris 17.06.2015 17:52
Wygląda pysznie, skusiłabym się na kawałeczek:)
Agnieszka-87-25 17.06.2015 14:31
idealne jest
RenataZ-et 17.06.2015 13:25
Smaczne i bardzo łatwe do zrobienia
Babeczka35 17.06.2015 11:41
Lubię takie ciasto:)
mysza75 17.06.2015 11:12
jakie pyszne ciasto
Anna133 17.06.2015 10:33
wygląda bardzo apetycznie
inka2012 17.06.2015 10:26
smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak