Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Blondies - ciasto z masłem orzechowym i białą czekoladą "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 125 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 100 g
masło orzechowe 150 g
cukier 75 g
jajko 1 szt
biała czekolada 80 g
olejek waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: " Blondies - ciasto z masłem orzechowym i białą czekoladą "

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

W osobnym garnku miksujemy masło orzechowe z miękkim masłem.

Dodajemy cukier , roztrzepane jajko i olejek.

Miksujemy aż do połączenia składników.

Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i pokrojoną białą czekoladę.

Mieszamy łyżką.

Ciasto wylewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 170C.



Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 15.02.2013 08:42
bardzo ciekawe
miroslawa 15.02.2013 04:34
takie słodkie, pyszne
jasiek 14.02.2013 23:12
ale słodko i walentynkowo
kasiaw 14.02.2013 22:42
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak