Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Smaczna mizeria na zimę”

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
olej 1 szklanka
cebula biała 6 szt.
cukier 6 łyżek
sól 3 łyżki
pieprz mielony 3 łyżeczki
ogórki gruntowe 6 kg

Przepis i sposób przygotowania na: „Smaczna mizeria na zimę”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ogórki młode poszatkować na cienkie plasterki z łupą i cebulą.
Krok 1 - „Smaczna mizeria na zimę” foto
2
Wsypać pieprz, sól, cukier, dodać olej i ocet i całość dokładnie wymieszać.
Krok 2 - „Smaczna mizeria na zimę” foto
3
Włożyć do dużego naczynia i zostawić na noc. Następnie nakładać do słoików zalać wytworzoną zalewą i pasteryzować 20 minut
Krok 3 - „Smaczna mizeria na zimę” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak