Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„racuszki z gotowanych ziemniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg.
jaja 2 szt.
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: „racuszki z gotowanych ziemniak

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować, przetrzeć przez praskę i przestudzić
Krok 1 - „racuszki z gotowanych ziemniak foto
2
Następnie połączyć ze stopionym masłem żółtkami rozdrobnionymi drożdżami , śmietaną i przyprawić, po czym dodać ubitą pianę z białek , posypać mąką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia .
Krok 2 - „racuszki z gotowanych ziemniak foto
3
Formować racuszki , panierować w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać do drugiego dania lub z kwaśną śmietaną.
Krok 3 - „racuszki z gotowanych ziemniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.03.2013 20:44
ciekawy przepis
Mira85 03.03.2013 15:23
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak