Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Pulpety w kalarepce”

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 6 szt
ryż 1 woreczek
mięso mielone 25 dag
jaja 1 szt.
masło 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
mąka 1 łyżka
sól, pieprz
papryka mielona
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: „Pulpety w kalarepce”

Wykonanie:
Kalarepki opłukać, pokroić w kostkę zalać wrzątkiem , dodać tłuszcz, lekko posolić i ugotować na półmiękko. Również na półmiękko ugotować ryż. Mielone mięso wymieszać z jajkiem , wystudzonym ryżem i przyprawami. Następnie formować pulpety włożyć do rondla z kalarepką i razem ugotować. Dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody i śmietanę. Posypać koperkiem i podawać np. z ziemniaczanymi pączuchami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.10.2013 20:51
uwielbiam takie smaki
Adamorek 29.10.2013 20:38
ale dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak