Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Oszczędne paluszki”

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 25 dag
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 5 dag
jaja 1 szt.
sól do smaku
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: „Oszczędne paluszki”

Kroki postępowania

1
Ugotowane i poduszone zimne ziemniaki ( mogą być z dnia poprzedniego) wymieszać z mąką ziemniaczaną solą i kminkiem.
Krok 1 - „Oszczędne paluszki” foto
2
Formować wałeczki i smarować rozmąconym jajem.
Krok 2 - „Oszczędne paluszki” foto
3
Ułożyć na natłuszczonej blaszce i zapiec na rumiano w temperaturze 170 stopni Radzę również zrobić wersję dla dzieci na słodko dodając budyniu z cukrem zamiast mąki i polać dowolnym sokiem(bez kminku)
Krok 3 - „Oszczędne paluszki” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.04.2013 21:48
ooo ciekawe- lubie takie ziemniaczane przekąski
TEtalicha 15.04.2013 21:51
ciekawa propozycja
Drianna
Drianna 15.04.2013 21:02
ziemniaczanki prezentują się dobrze
Gracer 15.04.2013 20:46
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak