Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Gruszki w occie”

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 1 litr
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 kg
Goździki całe Prymat
płaska łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: „Gruszki w occie”

Wykonanie:
Gruszki umyć , pokroić na połówki i wydrążyć nasiona. Zagotować wodę z octem , cukrem i przyprawami. Do gorącego syropu włożyć gruszki i gotować 10 min. Przełożyć do słoików ,zalać syropem i pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 19.08.2013 19:55
pyszne gruszki, bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak