Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z indyka i grzybów

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy
250 ml
grzyby leśne
100 gr
ziemniak
5 szt
masło
3 łyżki
cebula
1
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
feta
1/4
cebula dymka ze szczypiorkiem
1
tymianek
1 (posiekany)
filet z indyka
300 pieczony
ser gouda
100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z indyka i grzybów

Do garnka wlej bulion, dodaj ziemniaki, tymianek, sól i na dużym ogniu doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj
., aż ziemniaki zmiękną. Odcedz, pokrój w kostkę. W tym samym czasie w dużym rondlu rozpuść łyżkę masła z łyżką oleju. Dodaj grzyby. Podsmażaj aż będą miękkie. Przełóż do miski i odstaw. Rozpuść pozostałą łyżkę masła i pół łyżki oleju. Zeszklij na nich cebulę i dodaj mieso z indyka, przesmaz. Dodaj grzyby i ziemniaki, wymieszaj. Dopraw sola, pieprzem, tymiankiem. Do brytfanki wysmaraowanej masłem włzzo mieszanine, posyp zielona dymka i pokruszona feta. Wszystko posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku w 175 st. C. Piecz 20, aż wierzch będzie złoty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.01.2011 21:50
wygląda smakowicie
Zoso 31.01.2011 21:50
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak