Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś pod ananasem

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
4 szt
ananas z puszki
4 krążki
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ser gouda
4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pod ananasem

Piersi opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć. Opanierowac w mace, jajku i bułce tartej. Rozgrzać patelnie i przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.Następnie na środek położyć najpierw plaster ananasa a potem sera,posypac czerwona papryką. Pprzykryć pokrywką (do momentu roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 04.09.2011 07:34
Taki sposób na kurczaka jest dosc popularny na imprezach. Lubie to polaczenie
jolaxa1 04.03.2011 21:13
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak