Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa pieczona z czosnkiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
ok 1kg
oliwa
4 Lyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
czosnek
5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa pieczona z czosnkiem

Łopatkę umyć, osuszyć, i zamarynować w marynacie na przynajmniej 24 godziny.
MARYNATA: oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Nastepnie mięso wraz z marynata umieścić w rękawie do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez godzinę, póżniej w celu zarumienienia rozciąć rękaw i podnieść temp. do 200 stopni i jeszcze piec rzez ok. 15 min.
Idealna jako danie główne, ale również jako dodatek do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.06.2012 11:17
dobre
misia53 02.02.2012 14:46
tak tradycyjnie najsmaczniej
kriso 23.01.2012 17:00
robię podobnie smaczne
Izabela/bella81 20.09.2011 08:18
pyszne mięsko
Tomek14 02.08.2011 17:34
dobre
ankaryba 06.07.2011 01:23
jakie pyszne mięsko;)
motomaniak 03.07.2011 12:43
pycha
AgaS10 01.05.2011 18:20
dla mnie super:)
ronald88 01.05.2011 10:49
super
IZABELA29 15.04.2011 12:07
kawał dobrego mięsiwa
Mirka-Ludomila 18.03.2011 09:13
smaczne
rzenia15 24.02.2011 10:37
super
iza15 05.02.2011 13:18
smaczne i apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak