Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki z miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier drobny 3/4 szklanki
jaja 4 sztuki
miód 2 łyzki
margaryna 1 szt
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżecz
czekolada w proszku 4 łyżki
rodzynki 1 szklanka
aromat cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki z miodem

Do rondelka wlałam mleko i włożyłam posiekaną margarynę.Gdy się zagrzało,to wsypałam cukier i kakao oraz miód.Podgrzewałam i mieszałam aż wszystkie składniki się rozpuszczą.Ostudziłam.Do masy wbijałam kolejno całe jajka i miksowałam.Wsypałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki i spażone i odsączone,posypane mąka rodzynki.

Do foremek nakładałam po porcji ciasta i wstawiłam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.Piekłam około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.08.2011 21:02
słodkie:)
kotlet 12.08.2011 23:23
palce lizać...
iwona332 06.08.2011 16:28
super
patusia 13.05.2011 13:02
pycha
Kopiko1983 11.03.2011 06:31
Super, po prostu super!
cukiereczek 02.02.2011 11:04
Moja córeczka powiedziała Rewelacja
mysza666 30.01.2011 17:27
Śliczne i pewnie smaczne:)
Gosia40 30.01.2011 12:00
pycha!
Barbara/zuza22_85 30.01.2011 00:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak