Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    1/2 kg
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1/2 kg
  • jajka

    2-3 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Należy sporządzić nadzienie mięsne z ugotowanego mięsa, bułki, tłuszczu, cebuli, jajka, soli, pieprzu i słoniny. Z mąki, jajek, mleka, wody, soli należy sporządzić ciasto i usmażyć z niego naleśniki, smarować je nadzieniem i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

02.11.2012 17:28
jak naleśniki-to coś dla mnie!

Katarzyna/kate1980

05.04.2012 20:48
super

IZABELA29

30.09.2011 08:50
dobre wykorzystanie mięsa nawet z rosołu...

pioge7

26.03.2011 22:02
oryginalny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat