Pstrąg z migdałami

Pstrąg z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi

    5 sztuk
  • płatki migdałowe

    12-13 dag
  • masło

    12 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • limonka

    2 sztuki
  • boczek

    5 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi wypatroszyć, oskrobać i umyć. Skropić sokiem z limonki. Czosnek po obraniu należy posiekać. 10 dag płatków migdałowych należy utrzeć z 10 dag masła, czosnkiem pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, ryby wysmarować w środku masłem z migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki boczku i folię aluminiową. Piec około 30 minut w piekarniku. Podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

07.02.2014 10:48
ciekawe połączenie

IKrakowianka

18.01.2014 14:45
ciekawie musi smakować

ben-ka

31.10.2011 08:11
pyszna rybka!:)

ilka_86

01.04.2011 16:22
pyszne danie:)

pioge7

26.03.2011 22:04
mniam

bogumiła3

11.09.2010 00:17
pycha

loren83

30.07.2010 17:55
Jadłam , pychotka

Patryk14

17.06.2010 21:58
To musi być przepyszne...!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat