Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w chrupiącej panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
2 szt.
mąka pszenna
1/2 szklanki
mąka kukurydziana
3 łyżki
mąka ziemniaczana
3 łyżki
jajko
1-2 szt.
mleko
1-2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
estragon
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
olej
do głębokiego smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w chrupiącej panierce

Mięso pokroić na nieduże kawałki i na 15min. włożyć do zimnej osolonej wody. Wymieszać wszystkie rodzaje mąki, dodać przyprawy. Jajka rozbełtać z mlekiem. Rozgrzać olej. Kawałki piersi najpierw maczać w jajkach z mlekiem, a następnie obtaczać w mące z przyprawami. Nadmiar mąki strząsnąć. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju aż będą rumiane i chrupiące. Kłaść na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z keczupem lub dipami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.03.2011 16:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak