Kanapkowa pasta warzywna

Kanapkowa pasta warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    2 lyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
- Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
- Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

14.07.2011 19:24
Smakowita !

etka

08.10.2010 15:04
fajne, fajne

anecia04

11.09.2010 14:42
Ich podstawą jest zawsze majonez i jajko

anecia04

11.09.2010 14:42
Sałatką kanapek nie smarujemy, stąd pasta warzywna, dla mnie wcale nie oznacza jedynie gładkiej masy, robię wiele innych tego typu i zawsze nazywam jest pasty kanapkowe

SmacznaPyza

11.09.2010 14:22
Izi, z ust mi to wyjęłaś - dla mnie właśnie pasta to zmiksowane \"coś\" na gładko do smarowania, ale nazwa rzeczywiście bez znaczenia

Izi

11.09.2010 14:18
napisałam \"sałatka\" bo pasta to dla mnie raczej gładka masa a tu są kawałki warzyw, ale co to za różnica jak nazwiemy? - ważne, że smaczne :-)

anecia04

11.09.2010 13:07
Pyzo zdecydowanie to nie sałatka, a pasta!

SmacznaPyza

11.09.2010 11:22
bardziej sałatka, ale i tak zjadłabym takie kanapeczki ze smakiem :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat