Przepis i sposób przygotowania na: Adwokatowe
* jajka 8 szt
* cukier 8 łyżek
* proszek do pieczenia 2 łyżeczki
* kakao ciemne 2 łyżki
* mąka pszenna 6 łyżek
ciasto kokosowe
* kokos 25 dkg
* białka 4 szt
* cukier 20 dkg
krem adwokatowy
* budyń śmietankowy 1 szt
* mleko 1,5 szkl
* cukier puder 0,5 szkl
* adwokat 3/4 szkl
* margaryna Palma 1 kost
polewa
* margaryna 100 gr
* mleko 3 łyżki
* cukier puder 2 łyżki
* kakao ciemne 1,5 łyżki
Biszkopt:ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesianym przez sitko kakao, dodawać i powoli mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st. Zimny przekroić na pół
ciasto kokosowe:białka ubić na sztywno dodać cukier i chwilkę ubijać następnie dodać kokos i wymieszać łyżką. Piec na blasze wyłożonej papierem 30 min w 160 st. Krem adwokatowy:na mleku ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Na końcu dodać adwokat. Polewa:margarynę roztopić dodać mleko cukier kakao i zagotować, ostudzić. Warstwy ciasta:
połówka ciemnego biszkoptu
połowa kremu
ciasto kokosowe
druga połowa kremu
druga połowa biszkoptu
polewa