Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz biały

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz
2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
śmietana
3-4 łyżeczki
boczek wędzony
20 dag
kiełbasa wędzona
20 dag
cebula
1 szt
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

1. Do wody wrzucam liście laurowe i ziele angielskie, czekam aż się zagotuje.
2. Kroimy w kostkę boczek podsmażamy.
3. Dodajemy podsmażony boczek do zupy.
4. Rozrabiamy barszcz biały dodajemy śmietanę, roztrzepujemy, dodajemy do zupy, dodajemy majeranek.
5. Kawałki kiełbasy wrzucamy do zupy, kawałek kiełbasy kroimy w kostkę dobrze podsmażamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
6. Dodajemy kiełbasę podsmażoną do zupy i gotujemy, najlepsza jest jak się "przegryzie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.11.2011 11:12
wspaniałe mniam
Anna146 05.08.2011 11:54
pysznie wygląda, aż chce się zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak