szpinak rozmrozić odcisnąć,dodać mąkę,jajka i szczyptę soli wszystko wymieszać,dolewać stopniowo letnią przegotowaną wodę tak aby uzyskać gęste ciasto pierogowe.zawinąć w folię i odstawić na godzinę,twaróg rozgnieść widelcem,dodać pokruszoną fetę i żółtka utrzeć na gładką masę,przyprawić pieprzem,gałką muszkatołową i ewentualnie solą,ciasto szpinakowe wyłożyć na stolnicę cianko rozwałkować i pokroić na kwadraciki,na połowie kawadracików układać niewielkie porcje farszu przykryć pozostałym ciastem,brzegi posmarować wodą i mocno zlepić,w garnku zagotować wodę z odrobiną soli i delikatnie wrzucać ravioli,gotować aż wypłyną na wierzch,ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową układać na podgrzanych talerzach,udekorować liśćmi bazylii podawać bezpośrednio po przyrządzeniu,można polać pierożki stopionym masłem i posypać parmezanem,a także można podać z pikantnym sosem pomidorowym.