Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Steki z polędwicy wołowej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
4 kotlety
olej
5 łyżek
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Musztarda miodowa Prymat
3 łyzki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z polędwicy wołowej

Z oleju, musztardy, majeranku zrób zalewę. Włóż do niej mięso i dobrze rozsmaruj. Pozostaw polędwicę w chłodzie ok. 2 godz. Rozgrzej olej na patelni i smaż steki z każdej strony po 4-5 minut. Po usmażeniu przypraw solą i pieprzem. Marynatę zagotuj, dodaj masło, mocno odparuj. Sosem polej mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak