Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    40 dag
  • pieczarki marynowane

    1 słoiczek
  • tuńczyk

    3 puszki
  • sok z limonki

    2 łyżki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • pestki dyni

    10 dag
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    6 łyżki
  • śmietana

    6 łyżki
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente . Odcedzamy i studzimy . Pieczarki i tunczyka odsaczamy . Papryczke chili drobniutko siekamy . Cebule kroimy w kosteczke . Robimy sos z majonezu , smietany i 2 zabkow czosnku przecisnietego przez praske . Wszystkie skladniki mieszamy ze sosem i doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem czerwonym , sola .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

23.09.2011 16:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat