Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 4 szt
cukier 10 dkg
wino białe wytrawne 1 butelka
kostki lodu w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon pomarańczowy

Umyte pomarańcze obrać ze skórki i pokroić niezbyt grube krążki,włożyć do wazy,posypać cukrem i pozostawić na kilka godzin,przed podaniem włożyć do owoców kilka kostek lodu ,a następnie wlać butelkę wina do wazy ,kruszon wymieszać i podawać nalany na kostki lodu do wysokich szklanek ze słomką do picia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.02.2011 12:33
koniecznie muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak