Schabowe bez panierki duszone z jabłkami

Schabowe bez panierki duszone z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • jabłka

    3-4 sztuki
  • wino białe

    50 ml
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety dobrze rozbić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a na nim usmażyć z obu stron kotlety (bez panierki). Przygotować naczynie żaroodporne, do którego należy przełożyć usmażone kotlety, posypać je solą i pieprzem. Następnie obłożyć je jabłkami i masłem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut, następnie podlać winem i dusić w piekarniku pod przykryciem do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.07.2013 21:17
na pewno pyszne w smaku

IKrakowianka

27.12.2012 22:29
świetny pomysł

Iwusia

24.09.2010 09:37
bardzo fajny przepis na pewno wypróbuję :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat